Менаџирање на бренд во време на промени

Овој модул има за цел да го пренесе значењето и важноста на брендовите, преку презентација на значењето на брендовите за потрошувачите и запознавање со алтернативни стратегии кои можат да бидат имплементирани од страна на компаниите да управуваат правилно со своите брендови. Иако брендот може да претставува нематеријално средство со непроценлива вредност, менаџерите при креирањето и негувањето на силен бренд ќе бидат затекнати со значителен број предизвици.
Концептот за вредност на брендот кој што се изучува во овој модул, ќе им обезбеди на студентите перспектива и платформа за толкување на потенцијалните ефекти при имплементација на различни стратегии и тактики за нивните брендови. Стратешки бренд менаџмент вклучува дизајн и имплементација на маркетинг програми и активности за градење, мерење и правилно управување со капиталот на еден бренд.

Предавањето ќе го одржи професор д-р Ана Круз специјалист во Маркетинг Комуникации и Стратегија на Бренд од Шефилд Универзитетот и Меѓународниот факултет, CITY Колеџ. Д-р Ана Круз своите докторски студии ги завршила на Бизнис школата на Универзитетот Манчестер во 2006 година, и е почесен член на Институтот за Маркетинг во Велика Британија од 2002 година до денес.
Д-р Круз е добитничка на многубројни престижни награди за нејзиниот придонес во областа на маркетингот и градењето на бренд, меѓу кои:

2008г. – B2B Награда за Маркетинг (Велика Британија) – финалист за најдобро лансиран производ на пазарот.
2008г. – Институт за управување со отпад (Велика Британија) – победник во категорија одржлив развој на производ.
2006г. – Награда за Економски Науки и Истражување (ESRC) - финалист во категоријата најиновативен производ.
2005г. – Британска Академија за Менаџмент – победник во категоријата “Знаење и учење” од Универзитетот Оксфорд.


Д-р Круз работи за различни корпорации во последните 10 години на различни маркетинг позиции. До неодамна таа беше одговорна за Маркетинг и Комуникации во WRAP – институција за логистика на Министерството за Животна Средина на Велика Британија. Исто така, д-р Круз има практично искуство како Директор на маркетинг и комуникации и Менаџер на Бренд и Производи во TATA Steel Европа, и академско искуство од Универзитетот Манчестер и Универзитетот Салфорд во Велика Британија. Д-р Круз беше главен говорник на конференцијата Маркетинг 360 и е почесен предавач на SNSPA Универзитетот во Букурешт, Романија.

За академската 2012 – 2013 година заклучно со месец мај, Академијата за менаџери ќе одржи вкупно 12 викенд предавања за специјализирани квалификации во програмите: Стратешки менаџмент, Стратешки маркетинг и Финансии. За преглед на целосната програма кликнете овде. Аплицирајте веднаш!

 

За повеќе информации обратете се во канцеларијата на Академијата за Менаџери на:

office@managersacademy.mk
+389 2 3064 533 +389 78 360059
Прашка бр.23, 1000 Скопје, Р. Македонија

 

 

Галерија